Zeeuwen en Liefhebbers
Ondernemers en Gemeenten
Co-producenten
  Vergroten

Zeeuwen aan ZET

Zeeuwen aan ZET Logo

schuur met grasveld

Het DNA van Zeeland

De ontwikkeling van een promotieconcept voor Zeeland was vooral een ontdekkingstocht naar wat Zeeland écht is. We zijn op zoek gegaan naar de woorden, kleuren, materialen, vormen en foto's die – echt waar – Zeeland laten zien. Woorden die daarbij telkens naar voren kwamen zijn: nuchter, aards, authentiek, maar vooral echt. De identiteit van Zeeland is vastgelegd in een DNA-boek. Het DNA-boek laat bewust de twee kanten van Zeeland zien: de zeecultuur en de landcultuur. Zeeland staat voor rust en ruimte, maar ook voor industrie en ondernemerschap. Die twee kanten van Zeeland willen we in samenhang en in alle puurheid laten zien. We presenteren Zeeland daarbij zoals het is. Want dat is mooi genoeg. Bovendien sluit dit aan bij de aard van Zeeuwen. Die houden niet van praatjes, maken dingen niet mooier maken dan ze zijn. De woorden echt en waar sluiten aan bij die gedachte.

Zeeland DNA-Boek

In het Zeeland DNA-boek vindt u de dragers van de Zeeuwse identiteit: kleuren, materialen, geuren, beelden en verhalen. Dit DNA is door bedrijven en inwoners op hun eigen manier te gebruiken.
Het is de bedoeling dat het Zeeuws DNA op allerlei plaatsen zichtbaar wordt, als versterking van typisch Zeeuwse zaken. Zo kun je als ondernemer Zeeuwse kleuren als meekrap en paalhoofd toepassen in je interieur. Of je kunt het waarmerk gebruiken om aan te geven dat je product uit Zeeland komt.

Zeeland DNA-Boek
OPMERKELIJKE ZEEUW

Richard Ekkebus
Richard Ekkebus

Woonplaats: Hong Kong

Uniek vanwege: Richard Ekkebus is culinair directeur (chef-kok) van The Landmark Mandarin Oriental, Hong Kong. Hij is opgegroeid tussen Vlissingen en Oost-Souburg. waar hij dagelijks viste en fuiken zette in de sloot en het kanaal. Hij viste in de haven op krabben en vis, zocht kreukels op de zeewering en hielp van jongs af aan aardappels rapen of fruit plukken. "Als je vanaf kleins dit met de paplepel ingegoten krijgt en gewend bent verse vis, schelp en schaal dieren te eten en fruit zo van de boom dat zet in je geheugen een referentie die je nooit meer vergeet en is in mijn positie als chef een kwaliteitsreferentie. Zeeuwen zijn harde werkers en nuchter, als je werkt in een luxe industrie en dagelijks in contact bent met de rijkste mensen en bekendste sterren zijn dat kwaliteiten die je met beiden beentjes op de grond houd."

Opmerkelijke zeeuw aandragen

Alle opmerkelijke Zeeuwen